2024 - GÜNCEL ELEKTRİKLİ ARAÇ MTV TARİFESİ

2024 yılında uygulanacak MTV oranları açıklandı. Elektrikli araçlar için 2024 Ocak ayında %58,46 oranında arttırılan MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) her yıl  2 taksit olarak ödenebiliyor. 2024 Elektrikli Araç MTV verginizi, aracınızın motor gücü ve model yılını girerek hesaplayabilirsiniz. Detaylar ve hesaplama için TIKLAYINIZ.

Aracınızın kW gücü, tescil tarihi  ve TL cinsinden piyasa değeri gibi çeşitli parametreler neticesinde 2024 yılında ödemeniz gereken vergiyi hesaplayabilirsiniz. Aşağıda sizler için bir hesaplama arayüzü ile, 2024 yılında hangi aylarda ne kadar ödeyeceğinizi bu hesaplama aracından görebilirsiniz. Araç kW, Yaş ve araç değerinizi girerek, HESAPLA butonuna tıklayınız.

Elektrikli Araçların MTV'si Ne Kadar?

Araç Tipi Seçiniz



Aracın Yaşı

Motor Gücü (kW)


Araç Değeri



2024 Yılı Toplam Ödenecek Tutar

Ocak MTV 2024 Ödeme Tutarı

Temmuz MTV 2024 Ödeme Tutarı

ELEKTRİKLİ ARAÇ MTV ÖDEME

Ne kadar Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeyeceğiniz, elektrikli otomobilinizin motor gücü (kW) ile ilişkilidir. Gelirler İdaresi Başkanlığı tarafından internet üzerinden sağlanan online ödeme sistemine girerek, elektrikli otomobilinizin MTV ödemesini yapabilmenin dışında, banka şubeleri ya da internet bankacığı yoluyla işlem yapabilirsiniz.  Elektrikli araç sahipleri aşağıda yer alan Gelirler İdaresi Başkanlığı sitesindeki MTV borç sorgulama ve ödeme sistemi aracılığıyla Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerini kolayca gerçekleştirebilirler.

MTV ÖDEMESİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Her sene 2 eşit taksit olarak ödenen edilen Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksit ödemesi bildiğiniz gibi 31 Ocak 2024 Çarşamba günü tahsil edilecek. İkinci taksit için son tarih ise 31 Temmuz 2023 Çarşamba günüdür. Cezalı duruma düşmemek ve gecikme faizi işlememesi için ödemelerini zamanında yapmanızda fayda var.

Elektrikli Araçlarda MTV Neden Daha Düşük?

Elektrikli otomobillerde MTV oranları içten yanmalı motorların dörtte biri kadardır. Bu teşviğin nedeni ise elektrikli araçların tamamen çevre dostu olmasından ve sıfır emisyon özelliğinden kaynaklanmaktadır. Son zamanlarda akaryakıta yapılan zamlar nedeniyle, araç kullanıcılarının çoğu elektrikli araç tercih etmeye başlamıştır. Bundan dolayı da elektrikli araç sayısı trafikte günden güne artmaktadır.  Sadece düşük şarj maliyeti değil, elektrikli araç bakım maaliyetlerinin çok düşük olması ve bunun yanında MTV'nin de içten yanmalı motorlu araçlara göre düşük olması da göz ardı edilmeyecek bir avantajdır.

İlgili İçerikler

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR MTV HESAPLAMA - 2023

Elektrikli araçlar için 2023 yılında uygulanacak MTV oranları açıklandı. 2023 Ocak ayında %61,5 oranında arttırılan MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi), akaryakıt motorlu araçlarda olduğu gibi elektrikli otomobillerde de 2 taksit olarak ödenebiliyor. Ancak seçimden sonra çıkan kanun gereği, MTV ödemeleri 2023'e mahsus olmak üzere 2 kat olarak alınacak. Ek vergiler de gene 2 eşit taksit halinde Ağustos ve Kasım aylarında tahsil edilecek. 

2024 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TAKSİT KAMPANYALARI

2024 MTV taksit ödemeleri için son gün yaklaşıyor. İlk taksit ödemenizi 31 Ocak 2024 Çarşamba gününe kadar yapmanız gerekiyor. Ödemelerinizi nakit, online bankacılık üzerinden ya da Gelirler İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinden Kredi Kartınız ile kolayca yapabilirsiniz. Ödemelerinizi bazı bankalar tarafından sunulan taksit kampanyalarından faydalanarak da yapabilirsiniz. Online ödeme yapmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

GÜNCEL 2024 MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ TARİFESİ - MTV 2024

Güncel 2024 MTV tarifesi açıklandı. Artış oranı bu sene %58,46 olarak belirlendi. 2024 MTV verginizi, aracınızın motor hacmi ve model yılını girerek hesaplayabilirsiniz. 2024 yılında şu an için EK MTV ödemesi açıklanmadı. Detaylar ve hesaplama için TIKLAYINIZ.