OTURMA YERİ 26-35 ARASI OLAN OTOBÜS YAŞINI VE MODEL YILINI GİRİNİZ
1. Taksit (31 Ocak 2016)
2. Taksit (31 Temmuz 2016)
Her sene 2 taksit halinde tahsil edilen ve oturma yeri 26-35 arası olan otobüslerin MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödemelerinizin ilk taksidini 31 Ocak gününe kadar yapabilirsiniz. Cezalı duruma düşmemek için Motorlu Taşıtlar Vergisi borcunuzu son ödeme tarihine kadar ödemelisiniz. Motorlu Taşıtlar Vergisinde 2. Taksit için son ödeme tarihi ise 31 Temmuz’dır. Oturma yeri 26-35 arasında olanAğırlığı 20001 kg ve daha fazla olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi aşağıda yer alan MTV HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Gelirler İdaresinin Online ödeme sisteminin yaygın bir şekilde kullanılması sayesinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemleri de son derece kolay hale gelmiştir. Kredi Kartınızı ya da banka kartınızı kullanarak, Gelirler İdaresine ait online işlem merkezine bağlanarak Motorlu Taşıtlar Vergisi borç ödeme ve sorgulama sisteminden ödeme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Sizin için aşağıda kısayolunu verdiğimiz Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme butonunu kullanarak MTV Verginizi online olarak yatırabilirsiniz. Gelirler İdaresi Başkanlığı online ödeme sayfasına geçmek için aşağıda yer alan linki kullanabilirsiniz.
GİB tarafından sunulan İnternet Vergi Dairesi Hizmeti aracılığı ile MTV Borç Sorgulama ve Ödeme işlemlerinin yanısıra; MTV Hesaplama, Araç Kasko Değeri Öğrenme, Motorlu Taşıtlar Vergisi Ödeme Bilgisi Sorgulama, Otomobil Kasko Değeri Sorgulama hizmetleri de sunulmaktadır.
Öte yandan Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, Vergi Kimlik Numarası Doğrulama, Yabancılar için Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, E-Vergi Levhası Sorgulama, E-Vergi Levhası Doğrulama, Dilekçe işlemleri, ÖTV 2A Ödeme Belgesi Sorgulama işlemleri İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.
Yurtdışından telefon getirip Telefon Harcı ödemek isteyenler ve telefonu pasaporta işletmek isteyenler, Vergi ödemesiyle ilgili işlemleri vergi dairesine gitmeden yapabilmektedirler.
Kira geliri elde eden ev sahipleri, önceden hazırlanmış Kira Beyanname sistemi ile Geliri hesaplamalarını ve karşılık gelen Gelir Vergisi ödenmeleri online olarak kredi kartı, sanal kart veya banka kartı ile yapılabilmektedir.