AĞIRLIĞI 20001 VE DAHA FAZLA OLAN KAMYON KAMYONET VE ÇEKİCİ YAŞINI VE MODEL YILINI GİRİNİZ
1. Taksit (31 Ocak 2016)
2. Taksit (31 Temmuz 2016)
Motorlu Taşıtlar Vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün her sene olduğu gibi 31 Ocak olarak açıklandı. Motorlu Taşıtlar Vergisi geç ödemeniz durumunda geciken her ay için borcunuza gecikme zammı uygulanmaktadır. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde cezalı duruma düşmemek ve belirlenen vergi tutarından daha fazla borçlu durumda kalmamak için ödemenizi son ödeme tarihinden önce yapınız. Motorlu Taşıtlar Vergisi ikinci ödemesi ise 31 Temmuz’a kadar ödenebilmektedir.
Ağırlığı 20001 kg ve daha fazla olan Kamyon Kamyonet ve Çekiciler için Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi aşağıda yer alan HESAPLA butonuna tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Gelirler İdaresinin Online ödeme sisteminin yaygın bir şekilde kullanılması sayesinde, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme işlemleri de son derece kolay hale gelmiştir. Ödemelerinizi kredi kartınız ile yapabildiğiniz gibi, sanal kredi kartı, banka kartı ile gerçekleştirebilirsiniz.. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi kolaylaştırmak amacıyla, bazı anlaşmalı bankalar tarafından kredi kartına taksit ve kampanya fırsatları sunulmaktadır. Gib gov tr tarafından sunulan online borç ödeme sistemi sayesinde MTV borcunuzu aşağıdaki butona tıklayarak ödeyebilirsiniz.
Gelirler İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi sitesi üzerinden Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcu Sorgulama ve Ödeme işlemleri dışında; Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama, Kasko Değeri Sorgulama, Kredi kartı ile Ödeme Bilgisi Sorgulama, Motorlu Taşıtlar Kasko Değeri Sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun yanısıra, Vergi Kimlik Numarası Sorgulama, Vergi Kimlik Numarası Doğrulama, Yabancılar için Vergi Kimlik Numarasından Sorgulama, E-Vergi Levhası Sorgulama, E-Vergi Levhası Doğrulama, Dilekçe Sorgulama, ÖTV 2A Ödeme Belgesi Sorgulama, 2004/13 Sayılı Genelge Gereğince Resen Terk Ettirilen Mükelleflere Ait Sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
İnternet Vergi Dairesi Sistemi ile Yurtdışından telefon getirenler ise Cep Telefonu Harcı ödemelerini gene online olarak gerçekleştirmektedirler. Online Vergi Sisteminde yer alan Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi ile (GMSİ) Kira Geliri Vergisi ödemeleri kolayca yapılabilmektedir.
Ayrıca yaygın olarak kullanılmaya başlanan e-beyanname sistemi ile Vergi işlemlerinin gerçekleştirilmesi son derece kolaylaşmıştır.